Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zatrpani u snijegu

Izvanredno stanje i troje mrtvih zbog vremenskih nepogoda u Srbiji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog obilnih snježnih padalina i mećava koje traju već danima u 14 srbijanskih općina proglašeno je izvanredno stanje, pri čemu je dosadašnja bilanca troje mrtvih, dok je nastavljena potraga za dvjema nestalim osobama.

Situacija je teška najviše zbog iznimno niske temperature diljem Srbije i vjetra koji otežava čišćenje pristupnih prometnica do udaljenih naselja u planinskim krajevima, posebice u onima koji su ostali i bez električne energije, izvješćuju srbijanski mediji te navode kako su u valjevskom kraju pronađene tri žrtve mećave, a da se traga za dvije nestale starije osobe u okolini Medveđe i Suvobora.

Zbog vjetra i snježnih nanosa, koji su ponegdje visoki i do pet metara, u 14 općina je proglašeno izvanredno stanje, a do mnogih sela nije moguće doći jer su zametene brojne lokalne ceste, navodi se.

Zimske službe angažirane su danonoćno sa svojom mehanizacijom na čišćenju snijega i otvaranju blokiranih puteva, što dodatno otežava vjetar koji vraća nanose na ceste koje se čiste, a na evakuaciji starih i bolesnih osoba građanima pomažu pripadnici vojske i vatrogasne službe.

Temperatura u Beogradu i Novom Sadu jutros je iznosila minus devet stupnjeva, dok je najhladnije bilo u Kragujevcu, gdje je izmjereno minus 21. (Hina)

Pročitajte i ovo Uhićeni Srbi u Španjolskoj akcija u Španjolskoj VIDEO Pogledajte kako je pao jedan od najtraženijih srpskih mafijaša: "Bili su vezani, a u kući je bilo puno krvi" Ubijeni Milan, Kristina i Dalibor tužna godišnjica "Ivana, netko je poubijao našu djecu": Nastavnica otkrila kako je saznala za pokolj svojih učenika

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene