Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izvanredno stanje

Snijeg paralizirao Srbiju, zameteni mnogi gradovi i sela

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog obilnog snijega koji je napadao u mnogim je dijelovima Srbije proglašeno izvanredno stanje.

Snijeg i niske temperature i danas otežavaju promet u gotovo cijeloj Srbiji. Velik broj regionalnih i lokalnih prometnica je neprohodan zbog visokih snježnih nanosa iako nadležne službe danonoćno rade, piše Blic.

Pročitajte i ovo Željeznička nesreća u Srbiji Teška nesreća u Beogradu Sudarili se vlakovi u tunelu: Jedan prošao kroz crveno, 13 osoba je ozlijeđeno Aleksandar Vučić komentirao i presudu Vučić konsterniran događanjima u Hrvatskoj: "Kako sad Europa ne reagira?"

Meteorolozi pak, najavljuju još niže temperature pa Auto-moto savez Srbije upozorava građane da na put ne idu bez pune zimske opreme.

U Vojvodini i na širem području Beograda snijeg je tijekom noći prestao padati, no još pada u centralnim, istočnim i južnim dijelovima Srbije. Mnoga mjesta ostala su bez električne energije, autobusi ne voze, škole su zatvorene.

U nekim dijelovima Srbije organizirana je evakuacija trudnica, kroničnih bolesnika te starih i nemoćnih osoba. Boban Stevanović iz MUP-ova Sektora za izvanredne situacije kazao je za Tanjug kako se stvaraju sigurni uvjeti za evakuaciju bubrežnog bolesnika kojem je potrebna dijaliza i jedne trudnice te da su još dvije trudnice i jedna starica već evakuirane.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene