Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Izraelsko-palestinski sastanak o jačanju sigurnosti u Hebronu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izraelska vojska i i palestinske službe sigurnosti sastali su se u srijedu radi koordinacije tijekom sljedeće operacije palestinskih službi u regiji Hebrona, na Zapadnoj obali, prema vojnom priopćenju objavljenom u Tel- Avivu.

'Dužnosnici izraelske vojne uprave na Zapadnoj obali i službi sigurnosti Palestinske vlasti predsjednika Mahmuda Abasa razmatrali su palestinsko traženje pokretanja velike operacije protiv izazivača nemira i prekršitelja zakona u području Hebrona', stoji u tekstu.

Pročitajte i ovo Pojas Gaze 100. dan rata Hamas raketirao Izrael, glasnogovornik potvrdio: "Moguće je da su mnogi taoci ubijeni" Palestinci koji bježe na sjever, 24. studenog 2023. Ministri izazvali buru SAD odgovorio Izraelcima koji žele Palestince iseliti iz Gaze: "To je zapaljivo i neodgovorno"

Dvije strane su dogovorile koordinaciju akcije u okviru pokretanja tog plana, te nastavak dijaloga. 

>> Olmert i Abas dogovorili nove sastanke

Prema izraelskom radiju izraelski dužnosnici su odlučili dozvoliti dodatnom kontingentu od nekoliko stotina policajaca palestinske vlasti da se rasporede u Hebronu. Izraelski vojni glasnogovornik nije mogao potvrditi tu informaciju.

Posljednjih mjeseci palestinska vlada je već rasporedila dodatne sigurnosne postrojbe u Nablusu i Jeninu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene