Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bivši premijer

Izraelski sud osudio Olmerta za korupciju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izraelski sud osudio je bivšeg premijera Ehuda Olmerta za korupciju u slučaju posla s nekretninama dok je bio gradonačelnik Jeruzalema, prenose mediji.

Olmert, centristički političar koji je stekao ugled u inozemstvu zbog pokušaja postizanja mira s Palestincima, opovrgao je bilo kakvu krivnju u slučaju stambenog kompleksa Holyland i drugim optužbama za korupciju zbog kojih je morao podnijeti ostavku na mjesto izraelskog premijera.

Pročitajte i ovo Izraelski ministar ozlijeđen u prometnoj nesreći Nije prva nesreća Prevrnuo se automobil u kojem je bio kontroverzni izraelski ministar: Nije bio sam Uhićen Darinko Dumbović - 1 Javna nabava Poduzetnik priznao kako su se sređivali poslovi za Dumbovićeva sina Darka: Dobio uvjetnu kaznu

On je 2012. oslobođen optužbi za odvojene korupcijske slučajeve u kojima je optuživan za povezanost s kontroverznim američkim poslovnim čovjekom, u vrijeme dok je bio gradonačelnik Jeruzalema i ministar u vladi.

Bivši izraelski premijer Olmert dobio uvjetnu kaznu

Proglašavajući Olmerta krivim, sudac David Rozen rekao je da je taj slučaj pokazao da su 'vlasti tijekom godina postale sve korumpiranije'. Olmert je proglašen krivim, a zasad nije objavljena kazna na koju je osuđen.

Ehud Olmert bio je gradonačelnik Jeruzalema od 1993. do 2003, a predsjednik izraelske vlade od 2006. do 2009. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene