Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Optužen za korupciju

Bivši izraelski premijer Olmert dobio uvjetnu kaznu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ehud Olmert, bivši izraelski premijer, zbog korupcije je osuđen na uvjetnu kaznu zatvora.

Bivši izraelski premijer Ehud Olmert u ponedjeljak je zbog korupcije osuđen na uvjetnu kaznu zatvora u trajanju od godine dana te novčanu kaznu u iznosu od 15.000 eura, odnosno na kaznu koja mu ne zabranjuje političke aktivnosti, javljaju izraelski mediji.

'Prije nekoliko tjedana rekao sam sucima da želim izaći iz sudnice uzdignuta čela i danas to i činim', kazao je Olmert nakon što je saslušao presudu, a prenosi izraelski list Jerusalem Post.

Pročitajte i ovo Izraelski ministar ozlijeđen u prometnoj nesreći Nije prva nesreća Prevrnuo se automobil u kojem je bio kontroverzni izraelski ministar: Nije bio sam Vladimir Zelenski 95 milijardi dolara pomoći Zelenski zahvalio Amerikancima na velikom paketu pomoći, Rusi im poručili: "To će uništiti Ukrajinu"

>> Izraelski premijer Olmert osuđen zbog korupcije

Proces protiv bivšeg izraelskog premijera vodio se zbog navodne korupcije u aferi nazvanoj 'Centar za ulaganja', što je ustvari službeno tijelo, koje je Olmert navodno favorizirao dok je bio ministar trgovine i industrije, te mu davao zajmove i službene garancije.

Ova kazna je uvjetna i Olmert ne smije napraviti isto kazneno dijelo u razdoblju od sljedeće tri godine. Bivši čelnik stranke Kadima protjeran je s vlasti u ožujku 2009. nakon niza skandala. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene