Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Štete iranskom gospodarstvu

Izrael smatra da sankcije protiv Irana djeluju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Međunarodne su sankcije protiv Teherana izazvale više štete iranskom gospodarstvu, nego što se ranije mislilo.

Međunarodne sankcije protiv Teherana izazvale su više štete iranskome gospodarstvu nego što se ranije smatralo, prema dokumentu izraelskog ministarstva vanjskih poslova kojeg je objavio list Haaretz u četvrtak.

Detalji tajnog izvješća objavljeni su na dan kada se izraelski premijer Benjamin Natanyahu obraća zajedanju Opće skupštine UN-a u New Yorku kako bi pozvao na snažnije djelovanje u cilju zaustavljanja iranskog nuklearnog programa.

Izraelski dužnosnik, koji nije želio biti imenovan, potvrdio je sadržaj dokumenta, ali je kazao kako nema znakova da su ekonomske sankcije natjerale iranske dužnosnike na promjenu politike prema nuklearnom programu.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin propala izgradnja terminala Projekt zamrznut zbog sankcija pa Rusija zamrznula milijune stranih banaka Izraelski borbeni avion F-15 Pitanje koje visi u zraku Svijet strahuje nakon izraelske najave: Je li moguće da Izrael napadne iranska nuklearna postrojenja?

>> Netanyahu obećava oštar odgovor Ahmadinedžadu

Prema dokumentu izvoz iranske nafte pao je za više od 50 posto tijekom protekle godine te danas prosječni Iranac trpi posljedice galopirajuće inflacije.

'Postoje pokazatelji da prosječni Iranac krivi iransko vodstvo za stanje a ne Zapad koji je nametnuo sankcije', citirao je Haaretz neimenovanog dužnosnika izraelskog ministarstva vanjskih poslova. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene