Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na verbalne napade

Netanyahu obećava oštar odgovor Ahmadinedžadu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izraelski premijer Benjamin Netanyahu obežao je oštar odgovor UN-u na verbalni napad iranskog predsjednika Mahmuda Ahmadinedžada.

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu u srijedu je obećao oštar odgovor u Ujedinjenim narodima na posljednji verbalni napad iranskog predsjednika Mahmuda Ahmadinedžada na Izrael i rekao da je odlučan zaustaviti Iran u razvoju nuklearnog oružja.

Prije ulaska u zrakoplov za New York gdje će se obratiti Općoj skupštini UN-a, Netanyahu je uputio otvoreno pismo Izraelcima povodom kraja židovskog praznika Yom Kippura.

'Glede pitanja Irana, mi smo svi ujedinjeni u cilju spriječavanja Irana da dođe do nuklearnog oružja. Na dan na koji molimo da nas se upiše u Knjigu života, dana je pozornica tiranskom režimu Irana koji nas u svakoj prilici želi osuditi na smrt', rekao je Netanyahu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Predstavio ga premijer Izrael objavio plan za Gazu nakon rata: Palestincima se neće svidjeti Izrael; ilustracija - 2 Netanyahu ne odustaje Izrael se priprema za napad na Rafah, svijet upozorava na katastrofu: "Bježimo u sigurnost, došli smo do nulte točke"

>> Ahmadinedžad: Izrael 'nema korijene' na Bliskom Istoku

'Na večer Yom Kippura, svetog židovskom narodu, iranski tiranin odlučio je javno pred svijetom zatražiti da nestanemo. To je crni dan za one koji su odlučili ostati u auditoriju i čuti te riječi mržnje'.

Izraelski čelnik nije imenovao niti jednu članicu UN-a posebice. Izaslanstvo SAD-a odlučilo je ne nazočiti govoru Ahmadinedžada u Općoj skupštini dok su drugi saveznici Izraela izašli.

'U izjavama koje ću dati pred predstavnicima nacija u Općoj skupštini UN-a, oni će čuti naš odgovor. Kao premijer Izraela, države židovskog naroda, radim na svaki način kako Iran ne bi imao nuklearno naoružanje', rekao je Netanyahu.

'Povijest pokazuje da oni koji su nas htjeli izbrisati sa zemljovida nisu uspjeli postići taj cilj dok je židovski narod prevladao sve prepreke', istaknuo je Netanyahu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene