Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hitna mobilizacija inspektora

Izrael: Prvi nalozi za prekid gradnje naselja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izraelski inspektori počeli su primjenjivati prve naloge o prekidu gradnje naselja na Zapadnoj Obali, sukladno nedavnoj odluci premijera Benjamina Netanyahua, navodi se u izraelskom vojnom priopćenju.

Inspektori su raspoređeni na Zapadnoj Obali kako bi odredili prve naloge obustave rada gradilišta i konfiskacije građevinske opreme, dodaje se u priopćenju. Izraelski ministar obrane Ehud Barak naredio je hitnu mobilizaciju novih inspektora koji će nadzirati djelomičnu i privremenu obustavu gradnje kao što je odlučio Netanyahu, a potvrdila vlada.

Pročitajte i ovo Dječak iz Palestine Ograničenje pomoći U Gazi djeca umiru od dehidrancije i pothranjenosti: Tko ograničava humanitarnu pomoć? Izrael napao Dženin Nova eskalacija Izrael napao palestinski logor, ima poginulih: "Nećemo čekati..."

'Danas je 14 inspektora zaduženo za nadzor gradnje, a za dva tjedna će biti obrazovano još 40 inspektora i oni će se kasnije pridružiti desecima drugih u nadziranju zaleđivanja novih gradnji', precizira se u priopćenju ministarstva obrane. Netanyahu je u srijedu najavio djelomični desetomjesečni moratorij na izraelsku gradnju na okupiranoj Zapadnoj Obali u cilju pokretanje mirovnog procesa s Palestincima obustavljenom nakon izraelske ofenzive na Pojas Gaze u zimi. Tu je inicijativu, koja se ne odnosi na istočni Jeruzalem, odbacila palestinska vlast predsjednika Mahmuda Abasa. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene