Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Još treba dovogovoriti pojedinosti

Izrael prihvaća načela egipatskog prijedloga o primirju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izrael prihvaća načela Egipatskog prijedloga za primirje u Pojasu Gaze, no dvije zemlje još trebaju dogovoriti ključne pojedinosti toga kako će ona biti provedena, rekao je u srijedu viši izraelski dužnosnik.

Egipatski prijedlog poziva na prekid borbi kao i na spriječavanje ponovnog naoružavanja Hamasa, što je ključni izraelski uvjet. Izraelski glasnogovornik Mark Regev je rekao da Izrael želi 'održivo rješenje', koje bi uključivalo prekid raketnih i minobacačkih napada i mehanizme koji bi osigurali da se Hamas ne može opet naoružati nakon što se postigne primirje.

Pročitajte i ovo Razorena Gaza Nastavljaju se pregovori Korak do primirja u Gazi: "Izrael je sve prihvatio i sada se čeka odluka Hamasa" Kamala Harris ugošćuje člana izraelskog ratnog kabineta U ponedjeljak Potpredsjednica SAD-a sastat će se sa članom izraelskog ratnog kabineta

'Postoji slaganje glede načela ali prevođenje tih načela u praksu izazov je koji je još uvijek pred nama', rekao je izraelski dužnosnik. Viši dužnosnik izraelskog ministarstva obrane Amos Gilad otputovat će u četvrtak u Kairo na razgovore o tim pitanjima, rekli su dužnosnici. 

Izrael upozorava stanovnike Rafaha da napuste područje

Izraelska vojska je iznad Rafaha na jugu Gaze izbacila letke u kojima upozorava palestinsko stanovništvo da napusti svoje domove zbog neizbježnog bombardiranja tunela za šverc oružja, javlja u srijedu AFP pozivajući se na lokalne izvore.

Izraelska vojska 'poziva stanovnike koji žive u blizini granice s Egiptom da napuste svoje domove', piše u letcima. 'Imate vremena do 20 sati (19 sati po srednjoeuropskom vremenu) da to učinite', dodaje se u upozorenju. U njemu se posebice upozorava da će spomenuto područje biti 'bombardirano jer tunele koji se nalaze u blizini granice koriste teroristi da bi se opskrbili oružjem'.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene