Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bjesni već četiri dana

Izrael: 'Požar gotovo potpuno pod nadzorom'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vatrogasne službe su 'gotovo potpuno stavile pod nadzor' smrtonosni šumski požar koji već četiri dana bjesni na sjeveru Izraela, rekao je u nedjelju ministar za javnu sigurnost Yitzhak Aharonovitch.

'Nadam se da ćemo ga ugasiti u satima koji dolaze', dodao je ministar, a prenio je njegov glasnogovornik. Na susretu s premijerom Benjaminom Netanyahuom koji osobno prati operacije, Aharonovitch je rekao da zrakoplovi za gašenje požara koji su u ovom času u službi, imaju zadaću da 'hlade teren kako bi se spriječilo ponovno izbijanje požara'.

Pročitajte i ovo Napad na Izrael iron dome VIDEO Koja je tajna Željezne kupole? Pogledajte kako funkcionira najbolja protuzračna obrana na svijetu Olaf Scholz Duboko zabrinuti Nižu se osude iranskog napada na Izrael: "Ovo je novi korak u destabilizaciji regije"

>> VIDEO: Požar u Izraelu još nije pod nadzorom, ali se stanje 'poboljšava'

Glasnogovornik vatrogasne službe Yoram Levy rekao je pak za agenciju France Presse da su 'još aktivna svega tri manja požarišta'. Tridesetak zrakoplova i helikoptera sudjelovalo je u nedjelju u gašenju preostalih požarišta na sjeveru Izraela gdje je u šumovitu gorju oko gore Karmela život izgubila 41 osoba, a tisuće hektara šume je izgorjelo.

Niz zemalja uputilo je pomoć Izraelu uključujući Tursku, Grčku, Bugarsku, Hrvatsku, Veliku Britaniju, Francusku, Španjolsku, Italiju, Rusiju i SAD. Dvadeset palestinskih vatrogasaca ušlo je u nedjelju u Izrael kako bi sudjelovali u gašenju požara na sjeveru Izraela, doznaje se od službenih palestinskih izvora.

Prije toga su tri postrojbe palestinske civilne zaštite pomagale izraelskim kolegama u gašenju vatre koja se u petak pojavila u arapskim naseljima u Izraelu, u blizini Zapadne obale. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene