Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nova eskalacija

Izrael napao palestinski logor, ima poginulih: "Nećemo čekati..."

Izraelska vojska pokrenula je veliku vojnu operaciju na izbjeglički logor u Dženinu na sjeveru okupirane Zapadne obale, javlja BBC u ponedjeljak.

Počelo je s višestrukim napadima dronovima. Videosnimke objavljene na društvenim mrežama pokazuju dim kako se diže iz stambene četvrti.

Palestinsko ministarstvo zdravstva priopćilo je da su najmanje tri Palestinca ubijena, a 27 ranjeno u napadu. Izraelske obrambene snage (IDF) priopćile su da napadaju "terorističku infrastrukturu u području Dženina".

"Nećemo samo čekati dok teroristi nastavljaju nanositi štetu civilima koristeći logor u Dženinu kao skrovište", rekli su, dodajući da je logor "terorističko uporište".

Izrael napao Dženin Izrael napao Dženin - 2 (Foto: Afp)

Izrael napao Dženin Izrael napao Dženin - 3 (Foto: Afp)

Bataljun Dženin, u kojemu su naoružani pripadnici palestinskih skupina Fataha, Hamasa i Islamskog džihada, priopćio je: "Borit ćemo se protiv okupacijskih snaga do posljednjeg daha i metka, radimo zajedno i ujedinjeni iz svih frakcija i vojnih formacija".

Pročitajte i ovo Meteoalarm Meteoalarm Budite na oprezu: U dvije regije danas jako grmljavinsko nevrijeme

Deseci naoružanih, maskiranih Palestinaca raspoređeni su po uličicama logora. Ahmed Zaki, stanovnik logora, rekao je za BBC da su "kolone vozila izraelske vojske prodrle u predgrađe" Dženina.

Palestinski vozač hitne pomoći Haled Alahmad rekao je: "U izbjegličkom kampu događa se pravi rat. Bilo je napada iz zraka na logor, ​​svaki put kad se odvezemo s pet do sedam ambulantnih vozila vratimo se puni ozlijeđenih ljudi", rekao je za Reuters.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene