Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čuvanje energetske mreže

Izrael i Egipat jačaju vojnu suradnju na Sinaju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izrael je ojačao vojnu suradnju s Egiptom omogućujući razmještanje egipatskih postrojbi na poluotoku Sinaj radi čuvanja plinskih instalacija i plinovoda, piše dnevnik Yediot Aharonot.

Službe premijera Benjamina Netanyahua i ministarstva obrane odbile su dati komentar. Po pisanju dnevnika, egipatskim postrojbama Izrael će dopustiti stacioniranje u Sinaju na ograničeno razdoblje dok ne uspiju svladati revolt lokalnih beduinskih plemena.

Egipatski potpredsjednik Omar Sulejman, kako piše Yediot, navodno je zatražio od Izraela na početku prosvjeda u Egiptu da dopusti egipatskim vojnicima, njih 3500, da uđu u Sinaj radi zaštite rezidencije Hosnija Mubaraka u Šarm el-Šeiku, ljetovalištu na Crvenom moru, i službene zgrade u Rafahu, gradu na granici između Egipta i Pojasa Gaze.

Izrael je djelomično odgovorio na taj zahtjev dajući zeleno svjetlo ulazu u Sinaj dvaju egipatskih bataljuna, to jest manje od 700 vojnika, ističe Yediot Aharonot. (Hina)

Pročitajte i ovo Razorena Gaza Nastavljaju se pregovori Korak do primirja u Gazi: "Izrael je sve prihvatio i sada se čeka odluka Hamasa" Zločin protiv čovječnosti u Pojasu Gaze - 3 Potresni prizori Stotine tisuća djece gladuju, jedu hranu za konje, piju more: "Makar umrla, želim uzeti vreću brašna jer nemam čime nahraniti svoju djecu"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene