Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Naseljavaju Židove

Izrael daje 250 milijuna dolara za naselja na Zapadnoj obali

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prijedlogom izraelskog proračuna predviđeno je 250 milijuna dolara za širenje naselja na Zapadnoj obali, iako američki predsjednik Barack Obama i međunarodna zajednica traže da se prestane sa židovskim naseljevanjem na to područje, javlja u nedjelju izraelski vojni radio.

Nacrt proračuna za sljedeće fiskalno razdoblje izglasan u prvom čitanju prošli tjedam u parlamentu službeno uključuje ulaganje od milijardu šekela (250 milijuna dolara) za naselja na Zapadnoj obali. Iznos je namijenjen izgradnji stanova i razvoju infrastrukture, kaže izraelski vojni radio. Gotovo 40 milijuna dolara bit će odvojeno za izgradnju nove četvrti u Maale Adumimu, jednom od najvećih naselja na Zapadnoj obali smještenog istočno od Jeruzalema, u kojem živi 33 tisuće ljudi, dok će 125 milijuna dolara biti namijenjeno financiranju ‘različitih troškova vezanih uz sigurnost’, dodaju na radiju.

Pročitajte i ovo Mike Johnson Predviđaju iste iznose za obje zemlje Američki Kongres glasat će o pomoći Izraelu i Ukrajini Slika nije dostupna Od siječnja Gotovo 600 židovskih stanova izgrađeno na Zapadnoj obali

Yariv Oppenheimer, čelnik organizacije koja se protivi kolonizaciji, sa svoje je strane ocijenio da su stvarne brojke vezane uz javna ulaganja u naselja puno više i ‘prikrivene u nekoliko stavki proračuna’. Organizacije naseljenika tvrde, naprotiv, da se iznosi za naselja na Zapadnoj obali smanjuju nakon pritisaka predsjednika Obame. (Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene