Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Preokret na izborima

Livni u prednosti pred Netanyahuom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Televizijske izlazne ankete pokazuju da je na izraelskim parlamentarnim izborima umjerena ministrica vanjskih poslova Tzipi Livni u blagoj prednosti pred tvrdolinijašem Benjaminom Netanyahuom.

U stožeru Kadime, stranke političkog centra, rezultate izraelskih televizijskih postaja okupljeni su bučno pozdravili no prvi stvarni rezultati se očekuju tek za nekoliko sati a izlazne ankete nisu uvijek pouzdane. Čak i ako se pokažu točnima nije jasno hoće li Kadima ministrice Livni moći sastaviti novu izraelsku vladu.

Pročitajte i ovo Izbori 2024. Dan izbora na Novoj TV Izborni program na Novoj TV od 17 sati, u 19 sati prve procjene izbornih rezultata Mike Johnson Predviđaju iste iznose za obje zemlje Američki Kongres glasat će o pomoći Izraelu i Ukrajini


Tri glavne izraelske televizijske postaje objavile su rezultate izlaznih anketa nakon što je glasovanje završeno u 10 sati navečer u utorak. Channel One i Channel 10 dali su po 30 zastupničkih mjesta Kadimi, a 28 tvrdolinijaškoj stranci Likud bivšeg premijera Benjamina Netanyahua. Po anketama postaje Channel 2 u parlamentu od 120 zastupnika 29 mjesta će pripasti Kadimi a 27 Likudu.


Ako ovi rezultati budu potvrđeni predstavljat će veliki preokret za Netanyahua koji je imao solidnu prednost u istraživanjima javnoga mišljenja uoči izbora.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene