Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predsjednički izbori

Izlazne ankete: Ciparski konzervativac Nikos Anastasiades u uvjerljivu vodstvu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ciparski konzervativni čelnik Nikos Anastasiades u uvjerljivu je vodstvu na nedjeljnim predsjedničkim izborima, ali neće dobiti dovoljno glasova da izbjegne drugi krug, ako je vjerovati izlaznim anketama koje je objavila državna televizija CyBC.

Anastasiades, 66-godišnji pravnik vodi s 45,3 posto od prebrojanih 94 posto glasova, a da bi izbjegao drugi krug 24. veljače, treba mu više od pedeset posto. Uvjerljivo je potukao ljevičarskog protukandidata Stavrosa Malasa koji dobiva 27,1 posto. Treći kandidat, nezavisni George Lilikas dobiva 25 posto, kažu dosadašnji rezultati.

Pročitajte i ovo Ilustracija Što radi Cipar, a što Hrvatska Prvi put izrečena kazna trovaču: 21.000 eura kazne ili zatvor, a Laura još čeka da se otkrije tko je skrivio njezinu smrt Modre vode postale su crne (Foto: AFP) EKOLOŠKA KATASTROFA Nakon incidenta u termoelektrani, opasna naftna mrlja veličine 800 kilometara širi se Sredozemljem

>> Cipru potrebno 17 milijardi eura pomoći

Investitori su se nadali da će Anastasiades izbjeći drugi krug izbora, a zemlja bankrot, piše Reuters.

Zbog financijskoga sloma Cipra mogla bi se ponovno rasplamsati dužnička kriza eurozone, a investitori priželjkuju pobjedu Anastasiadesa, najžešćeg zagovornika međunarodnih mjera spasa koje će vjerojatno doći u paketu s teškim uvjetima. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene