442642
442642
442642
442642
442642

Kadroviranje ili kampanja: Analiza poteza tehničke Vlade

  • , 07.07.2016., 23:18
  • Autor:
  • komentara

Od opoziva premijera i pada Vlade, ministri su počeli raditi punom parom. Svakodnevno otvaraju projekte, obećavaju, ali i kadroviraju.

 
 
 
 
Kadroviranje ili kampanja: Analiza poteza tehničke Vlade (Video: Dnevnik Nove TV)
Kadroviranje ili kampanja: Analiza poteza tehničke Vlade (Video: Dnevnik Nove TV)

Oporba poručuje da projekte koriste za kampanju, krše zakone i uhljebljuju svoje kadrove.

Vlada je pala u Saboru, a u Narodnim novinama osvanula gomila natječaja. Ministri ne odustaju od potrage za novim kadrovima.

"Žele u zadnjim trenucima uhljebiti svoje ljude i kao da žele učiniti što je više štete moguće prije izbora, to što rade je aspolutno nedopustivo, nezakonito, protivno ustavu RH. To mora prestati", smatra SDP-ovac Peđa Grbin.

V.d. ravnatelja HZZ-a Ante Lončar smijenio je predstojnike regionalnih i područnih ureda i prije tjedna dana raspisao natječaj za nove. Natječaj završava idući tjedan, a predstojnike imenuje uz suglasnost ministrice Nade Šikić, koja kaže da je sve u okvirima ovlasti tehničke Vlade i da je sve korektno.

"Prošla vlada je u tehničkom sastavu zaposlila 700 ljudi, ja ne vidim u čemu je problem. Mi moramo raditi", naglasila je Šikić.

Bivša ministrica Anka Mrak Taritaš na ove optužbe uzvraća.

"Mi kao tehnička vlada smo zaposlili samo onaj minimum koji je trebalo, a to nije bila riječ o 700 ljudi. Od prosinca nismo nikoga primili nego smo pustili novim ministrima da odaberu", rekla je Mrak Taritaš.

Šampanjac i rezanje vrpci na otvorenju radova na magistralnim cjevovodima u Petrinji.

Ovakvi projekti nisu sporni, no to što ministri od opoziva neumorno obilaze Hrvatsku, za SDP znači samo jedno.

"To ne graniči s kampanjom, to je kampanja", kaže Grbin.

U svakom potezu koji ova Vlada sada napravi, vide zamke koje će morati rješavati iduća vlast.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se