Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Iz zeničkog zatvora pušten potencijalni terorist

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šefovi agencija za provođenje zakona u BiH, u petak su ostali šokirani kada su ih njihovi suradnici iz Zenice obavijestili kako gradom slobodno šeta opasni Tunižanin Karray Kamel bin Ali.

Karray Kamel je u studenom osuđen na 3 i pol godine zatvora zbog razbojništva i nanošenja tjelesnih ozljeda članovima obitelji Kovač iz sela Brnjice pokraj Kaknja. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna BiH: Optuženi za ubojstva Hrvata u Bugojnu pušteni na privremenu slobodu Slika nije dostupna Cijene u BiH bilježe dramatičan rast

Policija je brzo utvrdila kako je Tunižanin pušten iz zeničkog zatvora prošli utorak, a da ih o tome nitko nije obavijestio. 

Kantonalni sud u Zenici objasnio je kako je Kamel pušten na slobodu do određivanja termina kada se mora javiti u Kazneno-popravni zavod Zenica na izdržavanje kazne?!

Zbog toga je održan izvanredni sastanak policijskih šefova i službi Ministarstva sigurnosti BiH s državnim tužiteljem Marinkom Jurčevićem kako bi se ispitale sve opcije za ponovno brzo uhićenje opasnog Kamela. 

No, prema neslužbenim informacijama, čini se kako to neće biti baš jednostavno. 

Naime, Karray Kamel je već odslužio sedmogodišnju kaznu u Zenici zbog ubojstva Hishama Diaba 1997. godine. Zatim je u prosincu prošle godine, nakon skraćivanja kazne, izašao na slobodu i pridružio se vođi vehabija iz sela Barčići kod Kalesije Jusufu Barčiću. Njihovo je prijateljstvo, prema pisanju medija, počelo upravo u zeničkom zatvoru.

Kao Barčićev pratilac, Karray Kamel je predvodio njegov 'putujući džemat' koji je u proljeće ove godine pokušao preuzeti kontrolu nad Carevom džamijom u Sarajevu. Kada je Barčić poginuo u prometnoj nesreći krajem ožujka ove godine u Tuzli, Karray se vratio starom zanatu, krađama i razbojništvima zbog čega je i u Tunisu prije dolaska u Bosnu, osuđen u odsustvu na 12 godina zatvora.

Kamel je tijekom suđenja prijetio novinarima i policiji, tvrdeći da mu je slučaj namješten, te da nije počinio djelo za koje ga se tereti, u policiji sumnjaju kako bi sa svojim vehabijskim pomagačima mogao u znak odmazde počiniti novi zločin.

U travnju ove godine Kamel je ostao bez državljanstva BiH, koji je dobio zbog sudjelovanja u ratnoj jedinici El Mudžahid i vjenčanjem s državljankom Bosne. Zatim ga je Ministarstvo sigurnosti stavilo na popis osoba opasnih po nacionalnu sigurnost BiH zbog njegovih veza s terorističkim organizacijama.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene