Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potraga za Airbusom A330

Iz potrage povučena letjelica sa sofisticiranim radarom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Specijalizirani zrakoplov brazilske vojske Embraer R-99 sa sofisticiranim radarom, nakon više od 100 sati leta u potrazi za ostacima palog Air Franceovog Airbusa A330, povučen je iz operacije potrage, priopćila je brazilska vojska.

Embraer R-99 više neće sudjelovati u operaciji potrage nakon gotovo tri tjedna nadlijetanja zone u kojoj su se nalazili ostaci aviona, prenosi AFP. Pomoću tog zrakoplova uočeni su prvi ostaci, koristeći radar tijekom noći u prvom tjednu lipnja. 'R-99 letio je više od 100 sati i ispunio je svoju fundamentalnu ulogu u operaciji, naročito u posljednjoj fazi', stoji u priopćenju brazilske vojske.

Pročitajte i ovo Arian U Njemačkoj Velika potraga za nestalim autističnim dječakom (6): Arian ne reagira na verbalne pozive, policija morala posegnuti za kreativnim mjerama Danka Ilić tijelo nije pronađeno Rekonstrukcija monstruoznog ubojstva malene Danke: Ovo je i dalje najveća enigma

>> Svakoj obitelji žrtve avionske nesreće 17.500 eura

>> VIDEO: Još najmanje 20 dana tragat će se za tijelima

Potraga se nastavlja drugim letjelicama i brodovima brazilske mornarice iako u subotu cijeli dan ništa nije pronađeno. Iz mora je do sada izvučeno pedeset tijela stradalih u nesreći. Potraga koju provode francuske podmornice za crnom kutijom, za koju se vjeruje da je na dnu oceana, i dalje je u tijeku. Zrakoplov u kojem je bilo 228 putnika i članova posade, letio je iz Ria u Paris, a s radara je nestao 1. lipnja. Ubrzo su pronađeni ostaci aviona u Atlantskom oceanu, ali ne i crna kutija. Uzrok pada još je uvijek nepoznat.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene