Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nitko nije preživio

Očevici posvjedočili: Iz (novog) etiopskog zrakoplova izlazio dim i tresao se prije nego je pao

Pad zrakoplova u Etiopiji (Foto: AFP)
Pad zrakoplova u Etiopiji (Foto: AFP) Foto: Afp
Zrakoplov Ethiopian Airwaysa, koji je u nedjelju u smrt odveo 157 putnika i članova posade, stvarao je čudnu buku, iz njega je izlazio dim i ispadali su razni predmeti dok je nadlijetao polje s prestrašenim kravama prije nego se srušio, kazali su očevici.

Zrakoplov je poletio u nedjelju iz glavnoga grada Etiopije i krenuo prema Nairobiju s putnicima iz više od 30 zemalja. Svi su poginuli.

Pročitajte i ovo Ilustracija Boeingova avion kojemu su otpala vrata Drama u zraku Boeing u sve većim problemima: Avionu s više od stotinu putnika tijekom leta otpao dio krila Slika nije dostupna Prvi lider koji je to izravno rekao Kanadski premijer prozvao Iran za rušenje ukrajinskog zrakoplova: "Imamo informacije iz više izvora da je avion srušen iranskom zemlja-zrak raketom, moguće nenamjerno"

Pilot je zatražio dozvolu da se vrati, kazavši da ima problema, no bilo je prekasno.

Nekoliko očevidaca s područja na kojem se zrakoplov srušio kazalo je da je iz stražnjeg dijela zrakoplova izlazio dim, a četvorica su kazala i da se čula glasna buka.

"Bila je glasna. Kao kada se trese metal", rekla je Turn Buzuna, 26-godišnja domaćica i seljanka koja živi 300-ak metara od mjesta nesreće. "Svi kažu da nikada nisu čuli takav zvuk zrakoplova, a nalaze se na trasi kojom oni lete", dodala je.

Malka Galato (47), seljanka na čije je polje zrakoplov pao, također je kazala da je iz njegova stražnjeg dijela izlazio dim i iskre. "Bio je jako blizu tlu i zaokrenuo je.... Krave koje su pasle pobjegle su u panici."

Tamirat Abera (25), koji je u to vrijeme prolazio pored tog polja, rekao je da da je zrakoplov naglo zaokrenuo, a iz njega je izlazio bijeli dim i ispadali su predmeti poput odjeće i novina.

"Pokušao se dignuti, ali nije uspio i pao je na nos", rekao je. "Bilo je vatre i bijelog dima koji je potom postao crn."

Zrakoplov je bio pun goriva jer je tek bio poletio. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene