Obavijesti Video Pretražite Navigacija
sastanak u versaillesu

Ivana Petrović o reakcijama europskih lidera na pad letjelice: "Zasad nema reakcija, a mislim da bi se trebala pridati pažnja"

Europski lideri na samitu su u Versaillesu te rade na nacrtu zajedničke obrambene politike Europske unije. Političari nisu pokazali gotovo nikakvo zanimanje za jučerašnju situaciju pada bespilotne letjelice.

Reporterka Ivana Petrović prati samit europskih čelnika u Versaillesu. Premijer Andrej Plenković obavijestio je svoje europske kolege o padu besposadne letjelice.

"Dok EU lideri rade nacrt zajedničke obrambene politike EU-a, dogodi se ovo što se dogodilo u Zagrebu. Premijer je obavijestio lidere, ali zasad nema reakcija. Nema velikog medijskog interesa, da bi se tome predala velika pažnja - mislim da bi trebala. Jedini interes je pokazao britanski BBC", navela je Petrović.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna priopćenje HKZP-a Vojna letjelica srušila se u Zagrebu, što je radila kontrola zračne plovidbe? Napokon stigao odgovor

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Događaj koji je uznemirio mnoge Ukrajinsko veleposlanstvo o padu bespilotne letjelice: "Ne komentiramo to"

Premijer je pričao s mađarskim premijerom Viktorom Orbanom. "Bit će zanimljivo čuti što on misli na tu temu s obzirom na to da je dron preletio Mađarsku po najdužoj liniji zračnoga prostora i pao u Hrvatskoj. A pritom da nitko nije Hrvatsku upozorio. NATO nije izdao nikakvo upozorenje", objasnila je.

Premijer će popodne dati posebnu izjavu za hrvatske medije.

 

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene