Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dva klana

Italija: Uhićena 46 pripadnika kalabrijske mafije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Talijanska policija uhitila je 46 navodnih mafijaša, osumnjičenih za namještanje javnih natječaja za izgradnju cesta u Kalabriji, na jugu Italije ali i u desetak ubojstava od prije dvadesetak godina.

‘Na 52 uhidbena naloga koje je izdalo pravosuđe, uhitili smo 46 osoba dok je zadnjih šest naloga predano optuženima koji se već nalaze u zatvoru zbog drugih prekršaja’, izjavio je Renato Cortese, dužnosnik policije pokrajine Kalabrija, na jugu poluotoka. Dvije zločinačke obitelji kalabrijske mafije, u međusobnom ratu, nametnule su angažiranje njima bliskih tvrtki na radovima modernizacije autoceste A3 Salerno-Reggio Calabria.

Pročitajte i ovo Takeshi Ebisawa Pripremali se godinama Japanski mafijaški bos pao u velikoj akciji, njegova smrtonosna pošiljka mogla je promijeniti svijet: "Jezivo je zamisliti posljedice..." Sara i Bob Bull Okomili se na njega Milijarder otkrio da je drugi put bankrotirao: "Na monstruozan način upao sam u dugove od 850 milijuna eura"

>> Italija traži 40 krijumčara oružjem s područja bivše SFRJ

Dva klana nametnula su kupovinu cementa iz njihovih tvrtki kao i mafijaški ‘porez’ od tri posto na visinu svih ugovora za radove koje ne izvode izravno. ‘Otkrili smo sličnu aferu 2007. i pristupili brojnim uhićenjima već u to doba ali s napredovanjem radova, autocesta se premještala više prema jugu a nove mafijaške obitelji ušle su u igru na tom novom teritoriju’, objasnio je Cortese.

Dvije mafijaške obitelji krenule su u pravi međusobni rat osamdesetih i devedestih godina, pri čemu je ‘smrtno stradalo desetak osoba’, kazao je Cortese. Neke od uhićenih osoba optužene su da su bile naručitelji ili izvršitelji tih ubojstava, prema istom izvoru. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene