Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije mafijaški obračun

Italija: Uhićen napadač na školu u Brindisiju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uhićen je napadač na školu u Brindisiju kojom je prilikom usmrćena učenica Melissa Bassi (16) i ranjeno još pet učenica srednje modne škole Morvillo-Falcone.

Tužitelj u Lecceu, Cataldo Motta, potvrdio je danas novinarima kako je uhićen Giovanni Vantaggiato (68) iz mjesta Copertino pokraj Leccea na jugu Italije. Umirovljenik Giovanni Vantaggiato, vlasnik prodavaonice plinskih boca, kojega je već danima pratila policija kao osumnjičenog za podmetanje eksploziva ispred škole u Brindisiju, uhićen je u srijedu, a potom je u noći na četvrtak priznao: 'Da, onu bombu sam ja načinio'.

Pročitajte i ovo Napad na regiju Harkiv Na obrazovnu ustanovu Ruski napad na granici s Ukrajinom: Četiri osobe prevezene u bolnicu, ima i mrtvih Eksplozija u hidroelektrani kod Bologne Užas kod Bologne VIDEO Eksplozija u talijanskoj hidroelektrani: Četvero radnika poginulo, za nekolicinom se još traga

>> Preliminarni rezultati istrage: Eksplozija pred školom nije djelo mafije

Vantaggiato je praćen jer su TV-kamere snimile njegov automobil, bijeli Fiat Punto, kako kruži oko škole Morvillo malo prije eksplozije, koja je 19. svibnja gotovo izazvala pokolj učenica koje su ujutro ulazile u školsku zgradu. I drugi njegov automobil, Hyundai, s kojim je vjerojatno donio tri plinske boce koje su eksplodirale u 7:15 sati 19. svibnja, viđen je pokraj škole.

Kada je policija došla po njega i na početku ispitivanja Vantaggiato je negirao bilo kakvu umiješanost u postavljanje i aktiviranje eksploziva. No, dokazni materijal je bio čvrst te je na koncu priznao svoj zločin. Još se ne zna zašto je postavio eksploziv.

Pretpostavlja se da se htio osvetiti nekome iz sudstva, u zgradi koja se nalazi u blizini škole. Daljnja istraga i ispitivanje uhićenog vjerojatno će dati odgovore i na to pitanje. Čini se kako su sve pretpostavke o mafijaškoj ili anarhističkoj vezi u napadu na školu odbačene i to gotovo odmah, jer se istraga usmjerila upravo prema traganju za jednom osobom i zatim upravo prema Giovanniju Vantaggiatu, koji je, navodno, već 2005. godine postavio sličan eksploziv.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene