Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zlodjelo jednog čovjeka?

Preliminarni rezultati istrage: Eksplozija pred školom nije djelo mafije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prema preliminiranim nalazima istrage eksplozije pred gimnazijom u talijanskom Brindisiju, podmetnuti eksploziv zločin je pojedinca koji nema veze s organiziranim kriminalom, a ne mafije.

Bombaški napad u kojem je poginula djevojka, a ranjeno deset osoba u Brindisiju na jugu Italije vjerojatno je počinio pojedinac koji nema veze s mafijom, izjavio je u nedjelju visoki dužnosnik. Napad na školu Francesca Morvillo Falcone šokirao je Italiju. Tisuće ljudi izašle su na ulice izražavajući solidarnost sa školom i obitelji Melisse Bassi, tinejdžerke koja je poginula u eksploziji.

"Čini se da je to djelo pojedinca", rekao je novinarima državni tužitelj u Brindisiju Marco Dinapoli i dodao da je policija identificirala osumnjičenog. "Najvjerojatnija teorija je da je to bio izolirani čin", kazao je ne želeći otkrivati pojedinosti o počinitelju.

"U ovome trenutku ne znamo koji je bio motiv tog masakra", istaknuo je Dinapoli i dodao da nitko nije preuzeo odgovornost za napad pred školom koja nosi ime supruge slavnog anitmafijaškog suca Giovannija Falconea.

Pročitajte i ovo Talijanska aktivistica Ilaria Salis Optužena za napad na desničare 15 mjeseci iza rešetaka: Ljevičarska aktivistkinja iz Italije puštena iz mađarskog zatvora Ilustracija VENDETA U ITALIJI Mafijaši su sve dovitljiviji: Imali su lukav plan kako da otruju svećenika, ali im nije uspjelo

Podsjetimo, u eksploziji paklene naprave podmetnute u kantu za otpatke je smrtno stradala 16-godišnja učenica, dok je još 7 osoba ozlijeđeno, od čega su dvije u bolnicu prevezene u kritičnom stanju.

Eksplozija se dogodila jučer u 7,45 u vrijeme kada su učenici ulazili u gimnaziju Francesca Morvillo Falcone, koja nosi ime supruge slavnog anitmafijaškog suca Giovannija Falconea.

>> U eksploziji poginula jedna učenica: 'Radi se o zamršenom događaju'

Sudac Falcone, njegova supruga i troje čuvara su ubijeni prije 20 godina, 23. svibnja 1992. u atentatu sicilijanske mafije u eksploziji 500 kg dinamita na autoputu između zračne luke Palerma i središta grada.

Obljetnica Falconeova stradavanja je za 4 dana, a kako je napadnuta škola koja nosi ime njegove supruge, pa su odmah krenula nagađanja da bi iza napada mogla stajati mafija.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene