Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Italija pred energetskim kolapsom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prevelika potrošnja struje za klima-uređaje i presušene rijeke mogu u Italiji uzrokovati raspad električnog sustava i smanjenje proizvodnje struje.

Društvo koje u Italiji upravlja prijenosom struje "Terna" već je
isključilo neke velike potrošače kako bi se uštedjelo 800 megawatta. Za 28. srpnja predviđena je dnevna potražnja od 54 tisuće megawatta, što je vrlo blizu rekordu od 27. lipnja prošle godine kad je potrošeno 55,6 tisuća megawatta.

Pročitajte i ovo Djeca u OŠ Ivanja Reka nastavu su slušala u dekama kvar na sustavu FOTO/VIDEO Skandal u Zagrebu! Djeca se zbog "slabe struje" smrzavala u učionicama, a djelatnik punio Mercedes. Imamo odgovor ravnateljice Slika nije dostupna Strujni kolaps Rio de Janeiro i Sao Paulo dva sata ostali u mraku

Zbog niskih vodostaja, posebno rijeke Po, mnoge hidroelektrane rade samo s 30 posto snage, a ako se vrijeme ne promijeni, te će se elektrane zaustaviti.

Vodostaj rijeke Po je toliko nizak da u nju utječe Jadransko more i blizu je negativnu rekordu iz 2003. Slana voda prodire i do 30. kilometra uzvodno od ušća rijeke pa se ne može rabiti
za natapanje usjeva.

Udruga poljoprivrednika Coldireti objavila je da su gubitci zbog velikih vrućina već dosegnuli oko 500 milijuna eura, a uskoro bi mogli i milijardu.

Od 1994. do 2004. kiše je u prosjeku manje za 10, a vode u rijekama za čak 20 posto.

Italija troši 54,3 milijarde prostornih metara vode na godinu, a
raspolaže s 53 milijarde. Zbog velike opasnosti od odrona zabranjeno je planinarenje na planine s ledenjacima jer se oni otapaju.

Civilna zaštita je u gradovima na višem stupnju pripravnosti zbog visokih temperatura koje izazivaju zdravstvene tegobe starijih osoba.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene