Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kraljevske zračne snage

Napadi na IS - 100 zračnih udara, 195 projektila, deseci mrtvih i 370 milijuna kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanske bombe uspješno su uništile više od 180 položaja islamskih terorista u Siriji i Iraku.

Kraljevske zračne snage (RAF) Velike Britanije potrošile su do sada čak 37 milijuna funti (370 milijuna kuna) na zračne udare i borbu protiv Islamske države.

Daily Mail
otkrio je kako je RAF do uložio veliki vojni trud protiv terorističke skupine te da su izveli više od 100 zračnih udara i ispalili 195 projektila. Ratno zrakoplovstvo i bespilotne letjelice pogodile su više od 180 položaja Islamske države i ubile desetke islamista u šestomjesečnoj akciji u kojoj sudjeluju s ostalim zemljama međunarodne koalicije predvođene SAD-om.

Britanci su najmanje 126 puta koristili vojni zrakoplov Tornado GR4s koji polijeću iz baze na Cipru, a jedan sat letenja ovog borbenog aviona stoji 350 tisuća kuna. Kako prosječni let traje četiri do osam sati, ovo je Britaniju stajalo 26,5 milijuna funti.

'Pametne bombe' ispaljene su najmanje 54 puta, a jedan takav projektil stoji 105 tisuća funti, odnosno milijun kuna.

Pročitajte i ovo Ilustracija Boeingova avion kojemu su otpala vrata Drama u zraku Boeing u sve većim problemima: Avionu s više od stotinu putnika tijekom leta otpao dio krila Ilustracija Suspendirani su Piloti zaspali na letu na kojem je bilo 153 ljudi, uslijedio je potpuni kaos: Opravdanje koje su dali je navjerojatno

Novi brutalni video Islamske države - Odrubili glave osmorici zarobljenika

Istraživački tim Daily Maila izračunao je kako u ukupnoj sumi od 37 milijuna funti koliko je potrošeno na borbu protiv Islamske države nisu uračunati i troškovi bespilotnih letjelica, dronova, od kojih je svaki vrijedan 85 milijuna kuna. Koliko su napada oni izveli nije poznato jer Ministarstvo obrane taji od kuda lete i gdje slijeću. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene