Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pogledajte video

Putin na vježbama ruske vojske: Gledao tenkovske manevre uz zvukove paljbe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Posljednji dan ispitivanja borbene spremnosti ruske vojske u gradu Viborgu uveličao je i sam ruski predsjednik Vladimir Putin.

Ruski predsjednik Vladimir Putin u ponedjeljak je promatrao vojne vježbe na sjeverozapadu Rusije. Radi se o posljednjem danu vježbi koje je ruski predsjednik naredio krajem veljače.

Pročitajte i ovo Aleksandar Bortnikov Oglasio se i Lukašenko Rusija prozvala krivce za teroristički napad u Moskvi: "Naravno da su to oni" Ruski predsjednik Vladimir Putin Poginulo 139 osoba Putin o pokolju u Moskvi: "Znamo tko je počinio zločin, ali zanima nas jedna druga stvar..."

UŽIVO Rusi postavili ultimatum Ukrajini: 'Predajte se do 04:00 ujutro ili napadamo!'

Uz Putina, na vojnom poligonu nedaleko grada Viborga na granici s Finskom, bio je i ruski ministar obrane Sergej Šoigu. Putin je s osmijehom hodao do promatračnice u kojoj je gledao tenkovske manevre te slušao artiljerijsku paljbu, no ništa nije htio komentirati, piše Reuters.

I dok Putin promatra ruske vojne vježbe, situacija na krimskom poluotoku se zahuktava.

A gdje je sve Rusija nagomilala svoju vojnu flotu? Ukrajina i Rusija imaju granicu dugu 2295 kilometara - od čega je 321 kilometar granice na moru. Nekoliko tisuća ruskih vojnika iskrcalo se na Krimu, a tamo ih je stacionirano još nekoliko tisuća kao dio ruske crno-morske flote. Ratni brodovi uplovljavaju i isplovljavaju iz Sevastopolja, a Rusi gomilaju oklopna vozila nasuprot grada Kerča. Pod njihovom su kontrolom i sve zračne luke na Krimu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene