Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vulkanski pepeo

Islandske zračne luke ponovo zatvorene

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glavne islandske zračne luke ponovno su zatvorene, a za novo zatvaranje je odgovoran oblak vulkanskog pepela, rekao je jedan dužnosnik civilnog zrakoplovstva.

‘Čini se da ni u jednoj međunarodnoj luci večeras neće biti slijetanja ni polijetanja’, rekla je glasnogovornica civilnog zrakoplovstva Hjordis Gudmundsdottir. Glavna zračna luka Keglavik je zatvorena zbog visoke koncentracije pepela, a aerodrom Reykjavika je zatvoren nedugo poslije, rekla je.

Pročitajte i ovo Erupcija vulkana na Islandu Mnogi strahuju za budućnost VIDEO Satelitske snimke pokazuju kako se lava proširila po Islandu: "Mislim da je ovo kraj. Izgubili smo bitku" Erupcija vulkana na Islandu barem erupcija jenjava VIDEO Temperature na Islandu debelo ispod nule, a lava oštetila cijevi za toplu vodu: "Jako je loše"

>> Island: Ponovno otvorena glavna zračna luka

Na sjeveru je zračna luka Akureyri i dalje otvorena, ali se očekuje i njezino zatvaranje, dodala je glasnogovornica. Ona je dodala da bi to moglo biti kratkotrajno stanje te da se dužnosnici nadaju da će Keflavik biti otvoren u srijedu rano ujturo. Vulkan Eyjafjoll koji je počeo eruptirati 14. travnja i dalje je aktivan, ali sada izbacuje samo tanki mlaz pepela. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene