Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Financijski slom

Islandska vlada pala pod pritiskom financijske krize

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Islandska koalicijska vlada u ponedjeljak je pala pod pritiskom financijskog sloma a premijer Geir Haarde je rekao da će predati svoju ostavku predsjedniku Olafuru Ragnaru Grimssonu.

'Uistinu žalim što ne možemo nastaviti s ovom koalicijom. Vjerujem da bi to bio najbolji rezultat', rekao je novinarima u parlamentu. Ministrica vanjskih poslova Ingibjorg Gisladottir, čelnica socijaldemokrata koju se smatralo jednom od potencijalnih zamjena za Haardea, najavila je da neće tražiti premijersko mjesto.

Pročitajte i ovo Ilustracija TKO SE SVE RASPAO? Raspadi nakon izbora kompliciraju situaciju: Pogledajte kako sada izgleda jednadžba do 76 saborskih ruku Premijer Andrej Plenković iz minute u minutu Pregovori gotovi do petka? "Elektabilni Bojan" odgovorio Plenkoviću, HDZ raspalio po Raspudiću

Haardeova vlada, koalicija između njegove Stranke neovisnosti i Socijaldemokratskog saveza, pod pritiskom je otkako je u listopadu globalna financijska kriza pogodila Island prouzročivši slom tamošnjih banaka. 'Otići ću predsjedniku i predati mu ostavku vlade. Potom ću se sastati s oporbenim čelnicima kako bi raspravili mogućnost stvaranje vlade nacionalnog jedinstva', rekao je Haarde novinarima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene