Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Detaljne upute

ISIS trenirao najmanje 400 'boraca' za napade po Europi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Obučeni su u uporištima Islamske države, a sada su raštrkani po Europi.

Prema pisanju AP-a, Islamska država obučavala je najmanje 400 svojih boraca za direktne napade na ključne mete u europskim zemljama. Obuka se održavala u uporištima Islamske države u Siriji i Iraku, a postoje indicije da se kampovi za obuku nalaze i u zemljama bivšeg sovjetskog bloka.

Pročitajte i ovo Napad na svećenika u Sydneyju Teroristički čin Akcija nakon što je biskup brutalno izboden: Uhićeno sedmero tinejdžera, oglasila se policija Napad na koncertnu dvoranu u Moskvi Spašavali goli život Svjedoci o paklu koji su prošli u dvorani u Moskvi: "Svi su vrištali, svi su trčali. Bilo je strašno, poput noćne more"

AP tvrdi kako su napadači na Pariz ušli u Europu u skupini od 90 takvih istreniranih boraca, a moguće da je ista priča i s napadačima u Bruxellesu budući da postoje određene poveznice među njima.

Mreža napadača koja se raštrkala po Europi dobila je jasne upute kako, gdje, kada i kako izvesti napade ne bi li uzrokovali najveću moguću štetu.

'Kada bismo znali koliko ih se ovdje nalazi, sve ovo se ne bi dogodilo', rekla je francuska senatorica Nathalie Goulet, inače članica skupine koja prati kretanje džihadista.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene