Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ismijavala ih je

'Bolje da mi odsijeku glavu nego da živim u Islamskoj državi, ponižena'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Islamska država smaknula je prvu ženu, sirijsku novinarku, koja je izvještavala s teritorija ISIS-a, javljaju sirijski mediji.

Ruqia Hassan je peti novinar koji je pogubljen u tzv. Islamskoj državi od listopada prošle godine. Pisala je također pod pseudonimom Nisan Ibrahim na društvenim mrežama, a radila je i kao aktivistica u udruzi za ljudska prava 'Raqqa is Being slaughtered silently'.

Abu Mohamed, osnivač RBSS-a, objavio je na Twitteru posljednje riječi Ruqie:
'U Raqqi sam i primila sam prijetnje smrću. Ako me ISIS uhvati i ubije, to će biti u redu - bolje je da mi odsijeku glavu i da zadržim svoje ljudsko dostojanstvo nego da živim u njihovoj zemlji, potpuno ponižena'.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Jedanaestero pritvorenih "Jeste li sigurni?" Rusija ne vjeruje da je za pokolj u Moskvi odgovorna Islamska država, prstom upiru na drugu stranu Napad na koncertnu dvoranu u Moskvi Spašavali goli život Svjedoci o paklu koji su prošli u dvorani u Moskvi: "Svi su vrištali, svi su trčali. Bilo je strašno, poput noćne more"



U jednom od posljednjih postova na Facebooku, ismijavala je džihadiste zbog toga jer su zabranili Wi-Fi u Raqqi. 'Zabranite nam internet, naši golubovi pismonoše neće se žaliti.'
Kada je novinarka ubijena nije poznato, no njezina aktivnost na internetu prestala je još u srpnju. Njezina obitelj izjavila je kako je za egzekuciju saznala prije tri dana, piše Independent.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene