Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U Turskoj ubijeno 39 ljudi

SEDAM MINUTA UŽASA Islamska država preuzela odgovornost za krvavi napad na noćni klub

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Islamska država preuzela je odgovornost za napad na klub Reina u Istanbulu u novogodišnjoj noći.

Svjetski mediji javljaju da je ISIS preuzeo odgovornost za istanbulski napad u kojemu je u nedjelju ubijeno 39-ero ljudi. Policija i dalje intenzivno traga za napadačem.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Meta napada policijska postaja Novi napad PKK u Turskoj, troje mrtvih i 120 ranjenih Slika nije dostupna Tko stoji iza napada? ANALITIČAR O NAPADU U ISTANBULU 'Turska može ISIL poraziti bilo kada, ali nema volje'

Independent piše kako je Islamska država objavila poruku sljedećeg sadržaja:

"U nastavku blagoslovljenih operacija koje Islamska država poduzima protiv zaštitnika križa, Turske, herojski vojnik kalifata napao je jedan od najpoznatijih noćnih klubova u kojima su kršćani slavili svoj praznik nevjernika."

Dvije trećine ubijenih u ekskluzivnom noćnom klubu u Istanbulu bili su stranci. Krvavi pohod, kako stvari stoje samo jednog napadača, trajao je punih sedam minuta u kojima je uspio ubiti 39-ero, a raniti 69-ero osoba. U klubu se u trenucima napada nalazilo 500 do 600 ljudi.

Ministar unutarnjih poslova Suleyman Soylu potvrdio je da se odvija potraga za teroristom. "Policija je pokrenula operacije. Nadamo se da će napadač uskoro biti uhvaćen", kazao je.

Turske vlasti ocjenjuju da bi se napadač mogao nalaziti u središnjoj Aziji, te da vjerojatno potječe iz Kirgistana ili Uzbekistana, objavio je list Hurriyet.

Istražitelji ocjenjuju da je moguće da je on povezan s ćelijom koja je počinila trostruki samoubilački napad u zračnoj luci u Istanbulu u lipnju kada je poginulo 47-ero ljudi.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene