Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Promijenili plan

ŠOKIRALI OBJAVOM Ruski zrakoplov srušila improvizirana bomba - 'Otkrili smo način'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Samoproglašena Islamska država u svojem lokalnom časopisu objavila je fotografiju improvizirane bombe za koju tvrde da je srušila ruski zrakoplov nad Sinajskim poluotokom.

Uz tekst objavljen u glasilu samoproglašene Islamske države, stoji i fotografija na kojoj se nalazi limenka, žice i detonator, pribor koji je služio za izradu bombe na zrakoplovu srušenom kod Sinja u kojem je poginulo više od 220 ljudi.

Pročitajte i ovo Ilustracija Pojas s eksplozivom Raznio se zapovjednik Islamske države: Vođe nekoć jake, ozloglašene države, skrivaju se po zabačenim dijelovima Snajperist SDF-a cilja mete ISIS-a (Foto: AFP) IZABRAN NOVI Objavljeni detalji smrti vođe Islamske države: Raznio se samoubilačkim pojasem nakon što je opkoljen

Fotografija sugerira da je ruski zrakoplov srušen nakon eksplozije improvizirane naprave za koju je eksploziv bio skriven unutar limenke, piše The Independent.

Tekst otkriva način na koji su militanti Islamske države otkrili način na koji prokrijumčariti eksploziv na zrakoplov te kompromitirati sigurnosni sustav.

U članku stoji da je 'nakon plana da se bomba unese na američki zrakoplov odluka promijenjena, a nova meta je postao ruski zrakoplov', stoji u tekstu.

Uz navode da je 'bomba prokrijumčarena na zrakoplov', bez izričitog objašnjenja kako, objavljeni tekst sugerira kako bi slični napadi mogli biti ponovno izvedeni.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene