Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gnusno

Džihadisti ISIS-a poručuju Balkanu: 'Crknite. Crknite od muke, od otrova'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Islamska država objavila je novi propagandni materijal, ovog puta izravno usmjeren na Balkan i džihadiste koji se bore u njihovim redovima s prostora Balkana.

Promotivni video naslova "Ponos je u džihadu - poruka narodu Balkana" namjenjen je istovremeno kao poruka i prijetnja svima na prostoru bivše Jugoslavije - gdje je muslimanima namjenjen kao poruka, a ostalima kao izravna prijetnja. Video predstavlja džihadiste s porstora Balkana, koji to prenose.

Pročitajte i ovo Uhićeni Srbi u Španjolskoj akcija u Španjolskoj VIDEO Pogledajte kako je pao jedan od najtraženijih srpskih mafijaša: "Bili su vezani, a u kući je bilo puno krvi" Kosovska policija Obavještajci objavili Zabrinjavajući izvještaj: "Putinu je potreban novi sukob u Europi i pronašao je idealno mjesto - Balkan"

"Nama je čast i ponos da se predstavimo kao Allahovi robovi, koji dolazimo porijeklom s balkanskih područja", poručuje na tečnom bosanskom jeziku.

Video referira Balkan kao povijesno muslimanski teritorij, na kojem su nakon Prvog svjetskog rata "mračne sile" osnovale svoje države na komunističkom modelu. naravno, najviše su se osvrnuli na bivšu Jugoslaviju i period njezinog postojanja nazvali periodom poniženja za muslimane na Balkanu.

Drugi muškarac poručuje muslimanima s Balkana da se nasele u takozvanu Islamsku državu, a sve one koji to ne mogu, da se bore tamo gdje jesu - isključivo terorističkim metodama, autobombama i otrovom. "Neka crknu. Neka crknu od muke, od otrova. Ubijajte ih na svakom mjestu, gdje god stignete", kaže.

Mjesta na koja pozivaju da se te grozote provode su najviše BiH i Srbija. Pozivaju na rušenje "izdajničke vlade u BiH" te stvaranje novog kalifata upravo na ovim prostorima.

Gnusnim porukama u 20-minutnom videu nema kraja, kao ni iskrivljenim povijesnim pseudolekcijama.

Video nećemo prenositi u članku, no ako ga želite pogledati, možete ga pronaći na ovom linku.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene