Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Teror bez granica

Irak: Džihadisti bičevali muškarce zbog mobitela, ženama odsjekli ruke te spalili 45 osoba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Muškarci koji su bičevani mobitel su koristili kako bi se čuli sa svojim obiteljima, a svi su zvali s jedne proslave u centralnom dijelu Mosula.

Ekstremisti Islamske države javno su izbičevali petoricu muškaraca zbog korištenja mobilnih telefona, a trima žena odsjekli su ruke kao kaznu za optužbe koje još nisu poznate, piše Independent.

Pročitajte i ovo Ilustracija Užarena atmosfera Rusija optužila SAD da žele eskalirati sukob: Sastaje se Vijeće sigurnosti Slika nije dostupna Ne zna za pismo generala Američki ministar obrane opovrgava povlačenje vojske iz Iraka: "Ne postoji odluka da napustimo Irak. I točka"

Stravična iživljavanja dogodila su se u iračkom gradu Mosulu gdje su islamisti zabranili korištenje mobilnih telefona zbog straha da bi stanovništvo moglo obavijestiti koaliciju na čelu s SAD-om o pozicijama Islamske države.

Islamistički terorizam tek počinje!

Muškarci koji su bičevani mobitel su koristili kako bi se čuli sa svojim obiteljima, a svi su zvali s jedne proslave u centralnom dijelu Mosula.

IS je nakon toga objavila zabranu korištenja mobitela, a oni koji ju prekrše bit će kažnjeni s 30 udaraca bičem.

Došli nadomak američke baze

Samo oko 7,5 kilometara od zračne baze pored iračkog grada al-Baghdadija, džihadisti IS-a su spalili 45 osoba. Al-Baghdadi je grad na zapadu Iraka, koji je u većini pod kontrolom Islamske države, a vjeruje se da su spaljene žrtve zapravo pripadnici iračkih snaga koje su se borile protiv džihadista u gradu, prenosi Fox News.

U zračnoj bazi Ain al-Asad, 400 pripadnika američke vojske uvježbava iračke vojnike i sunitsko lokalno stanovništvo za borbe protiv ISIS-a. Proteklog tjedna na tu je bazu izvršen prepad od strane male skupine džihadista, a stručnjaci vjeruju da je to bila samo izvidnica prije pravog velikog napada.

Ista je baza bila metom i sporadične minobacačke paljbe u proteklih nekoliko tjedana.

U Iraku se trenutno nalazi gotovo 2.600 pripadnika američke vojske. (B.V./Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene