Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Provjerava se autentičnost

Islamisti ubili jednog japanskog taoca?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sasvim drugačijom od svih dosadašnjih metoda, Islamska se država obratila japanskoj vladi.

Japanska vlada osudila je audio snimku na kojoj, navodno, Kenji Goto Jogo, jedan od dvojice muškaraca koje je oteo ISIS, govori kako je njegov sunarodnjak, Haruna Jukawa, ubijen. Stručnjacima su povjerili da ustanove je li snimka autentična i radi li se o Goto Jogovu glasu.

Pročitajte i ovo Ilustracija teške ozljede UZNEMIRUJUĆE Snimka brutalnog premlaćivanja u Splitu: Mladić koji je zbog udaraca šakama i nogama zadobio teške ozljede mozga i dalje se bori za život Ilustracija Tlo ne miruje VIDEO Snažan potres pogodio Japan

Audio snimka vrti se dok u pozadini stoji fotografija Kenjija Goto Joga koji u rukama pak drži sliku Jukawinog obezglavljenog tijela. Međutim, dotična fotografija je sasvim očito montirana što se vrlo dobro vidi na rukama koje drže fotografiju zbog čega je cijela snimka dovedena u pitanje.

VIDEO IS prijeti ubojstvom japanskih talaca

Kako god bilo, glas na audio snimci za Jukawinu navodnu smrt krivi japanskog premijera Shinza Abea, a u zamjenu za puštanje preživjelog taoca traže oslobađanje Sajide Mubarak Atrous al-Rishawi, pripadnice ISIS, koju su uhitile japanske snage prije no što je uspjela izvesti planirani samoubilački napad.

'Bili ste upozoreni, dobili ste rok i moji su se otmičari držali svoje riječi. Abe, ti si ubio Harunu, nisi ozbiljno shvatio prijetnje mojih otmičara i nisi reagirao u roku 72 sata. Njihov zahtjev je jednostavan. Fer su. Više ne traže novac tako da se ne morate brinuti oko financiranja terorista', govori glas na audio snimci, piše Daily Mail.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene