Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najnoviji video

VIDEO IS prijeti ubojstvom japanskih talaca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Islamistička skupina traži otkupninu od 200 milijuna dolara od japanske vlade kako bi im spasila život.

U video-snimci emitiranoj na džihadističkim stranicama, čija autentičnost nije neposredno potvrđena, skupina koja kontrolira velike dijelove teritorija u Iraku i Siriji prijeti da će "ubiti u slijedeća 72 sata oba taoca i traži od japanske vlade da isplati 200 milijuna dolara za spas njihovih života".

Pročitajte i ovo Ilustracija Tlo ne miruje VIDEO Snažan potres pogodio Japan Talačka kriza u Nizozemskoj Talačka kriza u Nizozemskoj Završila je talačka kriza u Nizozemskoj, maskirani muškarac uhićen

Ta skupina poznata po brutalnosti prvi put objavljuje da drži japanske taoce. Identificirala ih je kao Harunu Yukawu i Kenjija Gota Jogu.

Ispovijest majke džihadista povratnika - 'Strah me u vlastitom domu'

Do objave snimke dolazi dok se predsjednik japanske vlade Shinzo nalazi u posjetu Jeruzalemu a prije susreta s palestinskim predsjednikom Mahmudom Abasom u Ramalahu na Zapadnoj obali, zadnjoj etapi turneje koja obuhvaća Egipat, Jordan i Izrael.

Japanska vlada objavila je u utorak da neće pokleknuti pred terorizmom reagirajući na prijetnju IS-a.

"Stajalište naše zemlje da ne poklekne u borbi protiv terorizma ostaje nepromijenjeno", izjavio je glasnogovornik vlade Yoshihide Suga na susretu s novinarima nakon objave on line video-snimke čija se autentičnost trenutačno ispituje. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene