Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nikad više zračnih udara

ISIS PRUŽA SNAŽAN OTPOR ''Ne znamo kako će reagirati. Postoji puno mogućnosti''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki dužnosnici smatraju da se ofenziva za preuzimanje Mosula od Islamske države odvija dobro, ali upozoravaju da će se otpor džihadista pojačati kako se iračke snage budu približavale gradu.

"Dosad su svi ciljevi postignuti", izjavio je na Twitteru Brett McGurk, izaslanik američkog predsjednika Baracka Obame u međunarodnoj koaliciji protiv džihadista koja intervenira kao podrška iračkim snagama.

Pročitajte i ovo Rusi moćnim oružjem otežavaju Ukrajincima na bojišnici rat u Europi Novi problemi za Ukrajinu! Teška je 1,5 tone: "Ona je pakao. Ne mogu svi naši momci to izdržati" Slika nije dostupna Meta su šijiti ISIS opet udario na oslobođeni Mosul: U dva samoubilačka napada 74 mrtvih

 

Dok opsežna i složena operacija pokrenuta za preuzimanje Mosula ulazi u drugi tjedan, ministri obrane međunarodne koalicije okupljaju se u Parizu u utorak, kako bi analizirali ofenzivu i razmotrili različite scenarije za vrijeme i nakon preuzimanja grada.

Trinaest ministara koalicije koja broji šezdesetak zemalja, među kojima je i američki ministar obrane Ashton Carter, očekuje se u Parizu na tim razgovorima, uoči sastanka ministara obrane NATO-a u srijedu u Bruxellesu.

"Ne znamo kako će IS reagirati. Postoje različite mogućnosti, od pokušaja bijega prema novim uporištima do borbe na smrt u Mosulu, kako bi se nanio maksimalan gubitak Iračanima i kurdskim pešmergama", izjavio je izvor iz okruženja francuskog ministra Jean-Yvesa Le Driana.

Na terenu više desetaka tisuća mobiliziranih muškaraca slijeva se s različitih fronti prema uporištu IS-a gdje je njihov šef Abu Bakr al-Bagdadi proglasio uvođenje "kalifata" u lipnju 2014.

Kao podršku tim snagama, međunarodna koalicija je od pokretanja operacije na Mosul izvela "više zračnih udara nego tijekom bilo kojeg tjedna od početka rata protiv IS-a" 2014., izjavio je McGurk. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene