Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Žestoki udari

IS se povlači iz Palmire nakon ruskog bombardiranja - SOHR

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Džihadisti skupine Islamske države (IS) povukli su se iz drevnog grada Palmire koji su u subotu ponovi bili zauzeli, nakon žestokih udara ruskog zrakoplovstva, izvijestio je u nedjelju Sirijski opservatorij za ljudska prava (SOHR).

"Zbog noćašnjih žestokih udara ruskog zrakoplovstva na Palmiru, džihadisti IS-a su se morali povući rano jutros, nekoliko sati nakon ulaska u grad", rekao je za AFP direktor te nevladine organizacije Rami Abdel Rahman.

Pročitajte i ovo Recep Tayyip Erdogan Čestitao Putinu na pobjedi Turski predsjednik Erdogan: "Turska je spremna pomoći kako bi Rusija i Ukrajina započele pregovore" Ilustracija U Hersonu Ukrajina ponovo napala ruski vojni poligon: Stradali deseci vojnika, a Rusi bijesne zbog poteza svojih zapovjednika

U ruskim zračnim udarima poginuo je velik broj džihadista, dodao je, ne navodeći broj žrtava.

IS je zauzeo Palmiru u svibnju 2015. a u ožujku ove godine je režim uz rusku pomoć oslobodio grad. Džihadisti su u četvrtak poveli novu ofenzivu na Palmiru koja je na UNESCO-ovu popisu svjetske baštine i u subotu su već kontrolirali veći dio toga grada u središtu Sirije. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene