Obavijesti Video Pretražite Navigacija
500 metara pod zemljom

PRVI PUT U televizijskom programu prikazali podzemnu bazu s raketama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Snimke su emitirane tri dana nakon što je iransko ministarstvo obrane objavilo informaciju o uspješnom lansiranju daljinski upravljane rakete dugog dometa tipa Emad.

U programu iranske televizije prvi su put u srijedu prikazane fotografije podzemne baze s raketama različitih tipova, smještene na iranskom teritoriju.

Pročitajte i ovo Sayyed Ali Khamenei Situacija se zaoštrava Predsjednik Irana najavio: "Svaki izraelski odgovor dočekat ćemo s još jačim udarom" Benjamin Netanyahu i Iron Dome nakon napada Irana Okupio se ratni kabinet, cijeli svijet strahuje od eskalacije sukoba: Netanyahu dvoji oko samo jedne stvari

Emitiranje snimki slijedilo je tri dana nakon što je iransko ministarstvo obrane objavilo informaciju o uspješnom lansiranju daljinski upravljane rakete dugog dometa tipa Emad.

Baza prikazana u tv-programu iranske televizije nalazi se "oko 500 metara pod zemljom" kako bi bila izvan dosega potencijalnih neprijateljskih napada, kazao je general Amir Ali Hadžizadeh, zapovjednik Čuvara revolucije, elitnih vojnih postrojbi iranske vojske.

NAKON 20 MJESECI PREGOVORA Iran odobrio nuklearni sporazum

On je rekao i da podzemna baza nije jedina u Iranu te da ih ima "u svim pokrajinama i gradovima u zemlji". "Rakete različitog dometa na lanserima su u svim bazama i spremne su za uporabu. Potrebno je samo naređenje vrhovnog zapovjednika", ajatolaha Alija Hamneija, vrhovnoga iranskog duhovnog vođe i vojnog zapovjednika.

"Iran ne kani prouzročiti nikakav rat, no ako neprijatelji učine pogrešku, vojne baze će erumpirati poput vulkana iz dubine zemlje", rekao je general Hadžizadeh.

U utorak je glasnogovornik Bijele kuće kazao kako je iransko lansiranje rakete dugog dometa tipa Emad vjerojatno bilo u suprotnosti s rezolucijom UN-ova Vijeća sigurnosti. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene