Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tenzije rastu

Iran spreman uzvratiti u slučaju izraelskog napada

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Teheran je spreman poduzeti 'stvarnu i odlučnu' akciju ukoliko Izrael napadne iranska nuklearna postrojenja, izjavio je u ponedjeljak visoki iranski parlamentarni dužnosnik čije riječi prenosi AP.

'I SAD i Izrael su svjesni posljedica pogrešne odluke. Vjerujem da će naš odgovor biti stvaran i odlučan', kazao je predsjednik iranskog parlamentarnog odbora za nacionalnu sigurnost i vanjsku politiku Aledin Brudžerdi. Njegova je izjava uslijedila nakon što je američki potpredsjednik Joe Biden dao do znanja da Washington ne bi spriječio mogući izraelski napad.

Pročitajte i ovo Zapovjednik Islamske revolucionarne garde Hosein Salami Upozorio Izrael Iran poručio da je operacija Iskreno obećanje gotova i da su gađali dvije mete Iran lansirao stotine dronova i projektila na Izrael - 2 Napeto stanje Na nišanu Irana još jedna zemlja: Poručili su da ih pomno prate

Reuters prenosi da je u razgovoru za televiziju ABC, Biden u nedjelju navečer izjavio da Washington neće stajati na putu Izraelu ako odluči poduzeti vojnu akciju s ciljem otklanjanja iranske nuklearne prijetnje. 'Mi ne možemo jednoj suverenoj zemlji diktirati što može a što ne može činiti', kazao je Biden. Naglasio je, međutim, da ponuda predsjednika Baracka Obame o dijalogu s Iranom i dalje stoji. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene