Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Žele spriječiti prosvjede

Iran: Policija opkolila sveučilište da spriječi prosvjede

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iranska policija opkolila je Teheransko sveučilište, nastojeći spriječiti oporbu u poticanju prosvjeda koji se očekuju kasnije tijekom dana, izvijestili su mediji.

'Nekoliko stotina pripadnika specijalnih policijskih snaga razmješteno je posvuda - oko Tehranskog sveučilišta i u okolnim ulicama', rekao je jedan od očevidaca koji je želio ostati anoniman. Iranci u ponedjeljak obilježavaju godišnjicu ubojstva troje studenata 1953., za vrijeme vladavine bivšega šaha. Očekuje se da oporba iskoristi ovo okupljanje da bi ponovno potaknula prosvjede protiv, kako smatra, nepravednih predsjedničkih izbora održanih u lipnju.

Pročitajte i ovo Izraelski borbeni avion F-15 Pitanje koje visi u zraku Svijet strahuje nakon izraelske najave: Je li moguće da Izrael napadne iranska nuklearna postrojenja? Zapovjednik Islamske revolucionarne garde Hosein Salami Upozorio Izrael Iran poručio da je operacija Iskreno obećanje gotova i da su gađali dvije mete

>> Iranska Revolucionarna garda uhitila pet Britanaca

Iranci su u subotu stranim medijima zabranili izvještavanje s prosvjeda studenata te otežali internetske i telefonske veze. Policija i elitne postrojbe Čuvara revolucije upozorili su da će oštro suprotstaviti bilo kakvom 'ilegalnom' okupljanju. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene