Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Upozorenje

Iran poručio EU: Dobit ćete odlučan odgovor zbog politike sankcija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iran je upozorio kako će vrlo odlučno odgovoriti EU-u ukoliko ta institucija i dalje bude ustrajala na politici sankcija, kad je riječ o nuklearnom programu Teherana, stoji u na internetskim stranicama iranske Press TV.

EU 'će dobiti odlučan i adekvatan odgovor od Irana, ukoliko nastavi provoditi svoju politiku sankcija', stoji na internetskim stranicama na engleskom jeziku. To je u četvrtak njemačkom državnom tajniku za vanjske poslove Wolfu-Ruthartu Bornu već kazao potpredsjednik države Ali Ahani. Taj je iranski dužnosnik europsku politiku prema Iranu nazvao 'beskorisnom i prevrtljivom', kad je riječ o diplomaciji i sankcijama.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin propala izgradnja terminala Projekt zamrznut zbog sankcija pa Rusija zamrznula milijune stranih banaka Slika nije dostupna Iran prijeti smanjivanjem isporuke nafte

>> Iran: UN-ove sankcije su ‘ilegalne i nevažeće’

'Politika sankcija prema Iranu, zbog njegova nuklearnog programa neće pomoći u rješenju sukoba, ali će napraviti štetu mnogim europskim tvrtkama', kazao je. EU je u četvrtak odlučio protiv Irana donijeti još oštrije sankcije od onih za koje je 9. lipnja glasovalo UN-ovo Vijeće sigurnosti. Ahani je također kazao kako ni te sankcije neće spriječiti Teheran da nastavi sa svojim nuklearnim programom, prenijela je Irna. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene