Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prijetnja ne postoji

Iran kritizira Obamu i poziva SAD da uništi nuklearno oružje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Teheran je kritizirao ocjenu američkog predsjednika Baracka Obame o Iranu kao nuklearnoj prijetnji te pozvao Washington neka se radije on, a također i druge nuklearne sile, odreknu takve vrste oružja.

Obrativši se Pražanima u nedjelju za posjeta Češkoj, Obama je osudio sjevernokorejski raketni pokus te obećao da Washington neće odustati od gradnje proturaketnog štita u Europi sve dok Iran prijeti razvojem svojega nuklearnog programa. I bivši američki predsjednik George Bush govorio je o Iranu kao nuklearnoj prijetnji, rekao je glasnogovornik iranskog ministarstva vanjskih poslova Hasan Kaškavi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna devet mrtvih u Iranu VIDEO Pogledajte kako je dron otkrio gdje se nalazi helikopter u kojem je poginuo predsjednik Mjesto pada helikoptera u Iranu velika tragedija VIDEO Objavljena snimka s mjesta pada helikoptera u kojem je bio iranski predsjednik

'Čini se da će preuzimanje slogana bivše američke uprave odudarati od (Obaminih predizbornih) slogana o promjeni', rekao je glasnogovornik Kaškavi. Promjena je bila ključna riječ u Obaminoj izbornoj kampanji. 'U Iranu nema nuklearnog oružja koje bi bilo prijetnja', dodao je Kaškavi.

Zapad sumnjiči Iran, jednu od energetski najbogatijih zemalja u svijetu, da pod krinkom nuklearnog energetskog programa kani razviti oružje, a Teheran takve optužbe odbacuje.

Obama je u ožujku ponudio 'nov početak' u diplomatskim, desetljećima gotovo zamrznutim iransko-američkim odnosima, a Teheran je oprezno odgovorio da promjene želi vidjeti na djelu, a ne na riječima. Nizom sankcija SAD i saveznici kažnjavaju Iran jer ne odustaje od nuklearnog programa.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene