Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Irak: Masakr u Diyali; eksplozije diljem Bagdada

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na sjeveru Iraka sunitski su ekstremisti masakrirali 30-tak šijita, a 4 osobe su poginule i najmanje 5 je ranjeno u eksploziji automobila-bombe na parkiralištiu blizu iranskog veleposlanstva u središtu Bagdada.

Tijekom noći u iračkoj pokrajini Diyala deseci naoružanih sunitskih ekstremista upalo je u selo Diwailiya, 100-injak kilometara sjeveroistočno od Bagdada, i masakriralo 29 šijita, uključujući i 4 žene. 

Pročitajte i ovo Eksplozija bankomata u Vukomercu - 1 Očevid u tijeku Eksplozija u Zagrebu: Raznesen bankomat na istoku grada Ilustracija Prevezena u bolnicu Užas na sjeveru Hrvatske: Pijan bacio bombu i ozlijedio ženu, policija ga jedva svladala i pronašla još jednu

A u središtu Bagdada, u blizini iranskog veleposlanstva, oko 9 sati po srednjoeuropskom vremenu eksplodirala je automobil-bomba. Vozilo je eksplodiralo na parkiralištu kojeg često koriste posjetitelji veleposlanstva, nedaleko Zelene zone u kojoj se nalaze iračka Vlada i Parlament, američko i britansko veleposlanstvo, te mnoge druge strane institucije. 

To parkiralište je već bilo metom napada nekoliko eksplozija
automobila-bombi. 

U najnovijem napadu, ponovno eksplozija automobila u kojoj je najmanje osmero ljudi poginulo, a desetak ih ranjeno u istočnom Bagdadu.

U napadu usmjerenom na vozilo jedne ophodnje iračke vojske poginula su trojica vojnika i petoro civila, navodi se u priopćenju policije.

Iz istih se izvora doznaje i da je nastavljena operacija iračke
vojske uz potporu savezničkih snaga protiv aktivista Al Qaide na
sjeveru zemlje. Više tisuća vojnika upalo je u ponedjeljak navečer u grad Baaqubu na sjeveru kako bi izbacili nekoliko stotina aktivista Al-Qaide koji su taj grad pretvorili u uporište. Američki zapovjednici su rekli da je većina gerilaca Al-Qaide, umiješanih među iračke aktiviste, pobjegla još prije no što je vojska upala u grad.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene