Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Recept protiv militanata?

FOTO Od NJIH strahuju džihadisti!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vodeću rolu u borbama sve više imaju ženski borci iz redova Kurda, a često na prvim linijama postoje i cijele ženske jedinice

Irački Kurdi, uz potporu američkih vojnih snaga iz zraka, uspjeli su zauzeti branu Mosul u ponedjeljak, i tako zadati do sada najveći udarac militantima iz ISIL-a.

'Ako kontrolirate branu Mosul, držite u šaci veći dio Iraka; možete ih ucjenjivati poplavom, strujom ili vodom', kazao je Daniel Pipes za CNN a prenio je Business Insider. Branu Mosul stoga je nazvao najopasnijom branom na svijetu.

U borbi protiv džihadista Zapad potpomaže Kurde, odnosno Kurdsku radničku stranku, koju inače Amerikanci kvalificiraju kao terorističku organizaciju, bar kad je riječ o sukobima u Turskoj. U Iraku su postali impresivna snaga koja se jedina može suprotstaviti militantima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ozbiljna upozorenja NAJVEĆA BRANA NA SVIJETU PRED PUCANJEM 'Za nekoliko sati tsunami valovi bi ubili stotine tisuća ljudi' Slika nije dostupna Radi obrane enklave Islamisti popravljaju branu, Kurdi se naoružavaju

Preobraćenje ili smrt: Irački džihadisti planiraju oženiti otete žene Jazida

Vodeću rolu u borbama sve više imaju ženski borci iz redova Kurda, a često na prvim linijama postoje i cijele ženske jedinice. One su ozbiljna prijetnja džihadistima koji ne vole i ne žele ratovati sa ženama. Naime, prema njihovom vjerovanju; ako te ubije žena, nećeš ići u raj.


 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene