Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Još malo pa u vidokrugu

OBRUČ OKO MOSULA SE STEŽE Koaliciju od grada dijele još dva sela

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iračke snage, uključujući elitne protuterorističke postrojbe, nastavile su u ponedjeljak ofenzivu na istočnoj bojišnici Mosula, navodi se u izjavi iračke vojske, a cilj je istočna obala Tigrisa koja razdvaja taj grad na sjeveru Iraka.

Viši zapovjednik elitnih protuterorističkih snaga (CTS) rekao je nedaleko od nedavno osvojenog grada Bartale da su samo dva sela preostala na cesti do Mosula.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Džihadisti u rasulu Iračka vojska zauzela zloglasni zatvor blizu Mosula Slika nije dostupna Britanski general "Koalicija ubija džihadiste brže nego što ih IS stvara"

"Cilj je zauzeti Bazvaju i Godžali, posljednja dva sela prije Mosula", rekao je vojni zapovjednik.

"Uspijemo li, bit ćemo samo nekoliko stotina metara od Mosula", kazao je.

Zapovjedništvo združenih operacija protiv IS-a izjavilo je da CTS i vojne snage "napreduju prema lijevoj obali grada Mosula iz triju smjerova".

Mosul presijeca na dva dijela rijeka Tigris. Iračani istočnom polovicom grada smatraju istočnu obalu, a zapadnom stranom zapadnu obalu Tigrisa.

Velika ofenziva preuzimanja Mosula, drugoga po veličini grada u Iraku i posljednjeg uporišta IS-a u toj zemlji, počela je prije dva tjedna.

U najveću vojnu operaciju zadnjih godina uključeni su deseci tisuća vojnika koji se uglavnom kreću na trima bojišnicama: sjevernoj, istočnoj i južnoj.

Tijekom vikenda novu bojišnicu otvorile su paravojne snage u kojoj prevladavaju šijitske milicije koje podupire Iran. Cilj im je presjeći linije opskrbe između Mosula i sirijske granice.

Svrha operacije iračkih snaga jest prekinuti opsadu Mosula te pokušati otvoriti sigurne koridore za više od milijun civila koji se nalaze u tom području. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene