Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pakao Mosula

NAKON DVIJE GODINE PAKLA Reakcija djevojčice raznježila vojnike

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Snažne riječi djevojčice koja je živjela u selu koji je do nedavno bio pod vlasti ISIS-a oslikavaju tmurnu sliku života pod vladavinom ekstremista.

Usred iračke pustinje vojnici su preživjelim stanovnicima sela Kafer u blizini Mosula dijelili hranu i vodu. Prišla im je desetogodišnja Aysha i počela zahvaljivati na tome što su je spasili, piše Metro.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Iračka vojska u Mosulu Velika pobjeda nad IS-om: Ostali su posljednji metri bojišnice Slika nije dostupna Uglavnom krive IS, no... Pentagon priznao: Ubili smo najmanje 105 civila u bombardiranju Mosula

Ispričala je kako je ISIS pokrao nakit i novac njezine majke, a oca su joj ubili. Kaže da ništa nije jela niti pila tri dana. Dolazi iz sela Kafer koji je bio pod vladavinom džihadista posljednje dvije godine, a nedavno su ga oslobodili irački vojnici.

Kamere su zabilježile trenutak kada je Aysha, držeći tek dobivene boce vode u rukama, zahvaljivala vojnicima na oslobođenju. Jedan vojnik se posebno raznježio na djevojčicu pa ju je na kraju i uzeo u naručje.

''Jako sam vam zahvalna. Mislila sam da nikada nećete doći po nas. Nismo imali ni hrane ni vode tri dana. Ostala sam sama s majkom, mog su oca ubili teroristi. ISIS je uzeo mnogo djece iz mog sela. Ne znamo što se s njima dogodilo'', rekla je Aysha.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene