Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svjetski neprijatelj br. 1?

Interpol izdao 'narančastu uzbunu' protiv Gadafija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Interpol je izdao globalnu 'narančastu uzbunu' protiv libijskog čelnika Muamera Gadafija i 15 njegovih najbližih suradnika kako bi policija diljem svijeta pomogla provedbi UN-ovih sankcija.

Interpol je najavio da će se razmjenjivati informacije o Gadafiju i ljudima iz njegova najbližeg okruženja kako bi službenici na granici mogli djelovati u skladu sa zabranom putovanja i zamrzavanjem imovine, prema sankcijama koje je Vijeće sigurnosti UN-a uvelo tijekom vikenda.

Pročitajte i ovo Uhićenje, ilustracija Na Trešnjevci Uhićen bjegunac s Interpolove tjeralice: Policajcima dao dokumente, no nešto im je bio sumnjivo... Slika nije dostupna Žele ga u svojim rukama Međunarodni kazneni sud od interpola traži 'crvenu' tjeralicu za Gadafija

>> Ofenziva u Libiji, jake borbe u Zaviji i Ras Lanufu

'Pojedinci na koje se odnosi narančasta uzbuna bili su uključeni u planiranje ili izvršenje napada na civilno stanovništvo, uključujući i bombardiranja iz zraka', navodi Interpol. Interpolova narančasta ili crvena uzbuna ne znače nalog za uhićenje, ali se izdaju kako bi pomogle državama da uđu u trag ilegalnoj imovini ili osumnjičenicima čije se izručenje traži. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene