Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bomba u automobilu

Ingušetski predsjednik nakon atentata u teškom stanju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ingušetski predsjednik Junus-Bek Jevkurov, koji je u ponedjeljak bio žrtva atentata u toj ruskoj kavkaskoj republici blizu Čečenije, i dalje je u teškom, ali stabilnom stanju, rekao je njegov glasnogovornik Kaloj Ahilgov.

'Još nije došao k svijesti, ali mu se stanje ne pogoršava', rekao je Ahilgov, a prenijela je agencija Interfax. 'Iduća dva do tri dana bit će presudna kada je riječ o poboljšanju njegova zdravstvenog stanja', dodao je Ahilgov. Predsjednik ingušetskog parlamenta Mahmud Sakalov rekao je pak da liječnici u Moskvi čine sve što je u njihovoj moći.

Pročitajte i ovo Juraj Cintula Obučavali ih Rusi Procurile fotografije koje bacaju novo svjetlo na atentatora na slovačkog premijera: Bio je dio paravojne postrojbe Marko Stričević, novinar Nove TV Razdor slovačkog društva Reporter Dnevnika Nove TV iz Banske Bistrice: "Premijer je stabilno, atentator je bio zaštitar i imao je dozvolu..."

45-godišnji ingušetski predsjednik Jevkurov koji je u atentatu automobilom bombom zadobio brojne opekline i ozljede, osobito glave, u ponedjeljak je hitno operiran u Nazranu, glavnom gradu Ingušetije, a zatim je prevezen u rusku prijestolnicu. Jevkurov je u listopadu 2008. imenovan predsjednikom Ingušetije kako bi pokušao stabilizirati to područje u susjedstvu sa Čečenijom.

Riječ je o trećem atentatu na visokog dužnosnika u Ingušetiji u dva tjedna. Ingušetiju potresa pobuna čiji ciljevi nisu jasno utvrđeni, ali se nadahnjuje separatističkim i islamističkim pokretima koji su se 1990-ih i početkom 2000-ih borili protiv Moskve u dvama čečenskim ratovima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene