Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odlučile progovoriti

'Horor priča nije dio života svake prostituke'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tilly Lawless odlučila je pokazati kako nisu sve prostitutke žrtve trgovine ljudima.

Jedna od svjetskih industrija o kojoj se najviše priča, istovremeno je i najtajnovitija. Međutim, prostitutke su se odlučile putem društvenih medija boriti protiv stereotipa i pokazati da su i one ljudska bića kao i svi ostali.

Pročitajte i ovo Ilustracija Policija istražuje slučaj Rus u Beogradu unajmio prostitutku: Večer za zabavu pretvorila se u noćnu moru Ilustracija braća Panić FOTO Zgodnim maserkama obećavali zaradu 100 eura na dan: Vučićeva kumčad na policijskoj tjeralici zbog prostitucije, pobjegli u Hrvatsku

Hashtag putem kojeg se na Twitteru i Intagramu razgovara o prostituciji je #facesofprostitution, a koriste ga stotine ljudi od Velike Britanije do Australije i SAD-a.

Sve je počelo s Tilly Lawless, 21-godišnjom diplomiranom povjesničarkom koja radi kao seksualna radnica u Sydneyu, piše Mirror.

Razbijesnio ju je blog na kojem je Julia Roberts, donosno njezina uloga u filmu 'Zgodna žena' uspoređena sa slomljenom, ispijenom žrtvom trgovine ljudima.

FOTO Udana je, nije prostitutka, a u jednoj noći promijeni i 14 muškaraca

Autor je tvrdio kako je 'Zgodna žena' štetna jer prostituciju slavi kao bajku. Također, jedna je prostitutka za blog rekla kako su je njezine mušterije držale na nišanu, silovale, pljačkale, davile, udarale.

No Tilly tvrdi da horor priča nije dio života svake prostituke. Objavila je svoju nasmijanu fotografiju na Instagramu uz koju je napisala 'Ovo je jedno lice prostitucije među njih bezbroj'. Uslijedila je objava sličnih fotografija iz cijelog svijeta.

'Izgledam li očajno i kao da me treba spašavati. Mmmm...ne čini mi se tako', napisala je ispod svoje slike djevojka iz Toronta.

Tilly je oduševljena odazivom. 'Jako sam ugodno iznenađena', rekla je za BBC.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene